PIZZA SKAL VÆRE

FREDAGENS SAMLINGSPUNKT 

PRESSEMEDDELELSE. Jesper og Mads er gamle folkeskolekammerater fra Horsens.  I en moden alder har de kastet sig ud i et iværksætterprojekt, der handler om nærvær og  en søgen efter det sublime. Easy fridays skal gøre pizzabagning i hjemmet til fredagens  lækre, nemme og sociale samlingspunkt. 

Det er en årelang passion, der nu resulterer i et  iværksætterprojekt for Mads Rasmussen og  Jesper Christensen, der lærte hinanden at kende  i børnehaveklassen på Bankagerskolen i 1979.  Siden har de holdt sammen, og de senere år har  de jævnligt mødtes over pizzabagningens fine  kunst. Der har været eksperimenteret med  meltyper, ost, bagetid, temperatur, tomatsovs og  fyld i en søgen efter den sublime smagsoplevelse.  Selv den udskældte ananas har også fundet  vej til en pizza i ny og næ.  

– Hvis man bruger tyndt skåret frisk ananas sammen med en frisk skåret italiensk prosciutto cotto, er det en ganske lækker variant, siger Jesper Christensen med et smil. Hyggestunderne med pizzaerne har været en  anden oplevelse end blot at mødes over et andet  måltid mad.  

– Pizza er et utrolig socialt måltid at tilberede og  spise sammen. Fordi du kan variere det som du  lyster, det tager ikke lang tid, når først dejen er  klar, og så er det utrolig enkelt at lave et kongemåltid, når bare råvarerne er i top. Endelig er der  et andet nærvær i pizza, fordi du spiser med  fingrene og kan sidde hvor du lyster, mens du  deler smagsoplevelserne, siger Mads Rasmussen.

ENKELT KONCEPT 

Glæden ved pizza fik de to til at starte iværksætterprojektet easy fridays. Konceptet er lige så  enkelt som en ægte, italiensk pizza: Fredag  morgen, typisk inden klokken 7, får du leveret en  isoleret kasse med kølevarer på din fortrappe. Her  er fersk dej, tomatsovs, friskost og andet fyld til  det antal pizzaer, du har bestilt.Men det er ikke  bestanddele, du blot kunne have købt i det lokale  supermarked; det er produkter, der er valgt med  stor omhu og hentet direkte hos producenterne.   

Kassen fra easy fridays kan blive udgangspunktet  for et socialt samvær for hele familien, når dejen  fordeles, formes til en pizza i hænderne (kageruller dræber pizzadej) og fyldet kommer på. Fyldet  vil variere fra uge til uge, og der er altid en overraskelse med. Forvent dog ikke bearnaisesovs,  cocktailpølser, kebab eller andre unoder. 

– Vi importerer Mozzarella Fior Di Latte fra Italien, som vi mener er den helt rigtige  friskost til pizzaer. Det er  markant bedre end den klump i saltvand, du finder i supermarkedet. Mozzarella Fior Di Latte skal ikke ligge som en plade ovenpå  tomatsovsen; den skal  placeres på toppen af  pizzaen og brydes i ostestrenge, når man tager en  bid, siger Mads Rasmussen.  

– Vi holder os til den italienske metode med få, gode  ingredienser. Men vi er dog  ikke fastlåst på Italien og  italienske råvarer. Hvis vi har  udviklet en spændende  smagsvariant, der indeholder en råvare fra Danmark,  Spanien eller Frankrig, vil  det også være at finde  i pakken, siger Jesper  Christensen.  

Italien er leverandør til det meste i pizzaerne fra  easy fridays. Produkter som Prosciutto Cotto,  Bresaola, Parma- og sortfodsskinke kommer hjem  i hele stykker og slices umiddelbart før pakning til  kunderne.  

DEN RIGTIGE DEJ 

Dejen producerer makkerparret selv, så den har  den rette elasticitet og puffer på den helt rette  måde i ovnen. Den forbliver fersk, er klar til brug  ved modtagelse – og naturligvis ikke proppet med tilsætningsstoffer som færdigdejen i supermarkedets køledisk. Dejen fra easy fridays er ikke langtidsholdbar, men den kan sagtens gemmes  i køleskabet weekenden over, hvis pizzabagningen er en lørdags- eller søndagsseance. 

Kunderne bestemmer selv, hvorvidt de ønsker 3-4  personers eller 5-6 personers pakke og de  bestemmer også selv, om easy fridays skal leveres  hver fredag, hver 14 dag eller skal være en sjæld nere foreteelse som f.eks. en gang om måneden.